Denne Pikante Bil er Stor Indeni men Lille Udvendigt

on
Categories: Bloggen

Der er rigtigt mange fordele ved at bo i en stor by: de fleste ting er lige om hjørnet, og man behøver aldrig at kede sig. Det har dog også visse ulemper. En af de ting, som de færreste bymennesker er særligt glade for er, at skulle køre rundt i den travle trafik, som de fleste større danske byer desværre døjer med. Der plejer også at være begrænset med parkeringspladser, og selv hvis man finder én, kan det være noget af et puslespil at få viklet sin bil ind på den, uden at ramme nogle af de mange biler og ting omkring én. Der er så lidt plads, at man let kommer til at føle sig klaustrofobisk.

Det har helt naturligt ført til, at der igennem årene har været en stigende efterspørgsel på biler, der fylder så lidt som muligt. En lille vil er nemlig meget nemmere at have med at gøre, når man konstant er omgivet af trafik, og den er også betydeligt nemmere at parkere. I takt med at teknologien er blevet mere kompakt, er det også blevet muligt at producere biler der fylder mindre, uden at behøve at gå alt for meget på kompromis med funktionalitet. Men det har ikke rigtigt hjulpet på følelsen af klaustrofobi, som så mange oplever i storbyen. Ganske vist er der mere plads omkring en lille bybil, end der er i en stor bil, hvilket gør det nemmere at navigere og parkere. Men indeni har man aldrig siddet mere klemt, og det kan nærmest give panikanfald.

Men der er en lille pikant hemmelighed fra Kia, der på nærmest magisk vis formår, at give os det bedste fra begge verdener. Her snakker vi selvfølgeligt om Kia Picanto: bilen der er stor indeni men lille udenpå.

Når man ser en Kia Picanto for første gang, så ligner den så mange andre bybiler. Den er lille og smart, og man kan let se sig selv flyve igennem den travle trafik og parkere på en snæver parkeringsplads uden problemer. Men når man så åbner døren, og sætter sig ind på førersædet, så taber man pludseligt kæben. Det er fuldstændigt som en magisk kuffert taget ud af Harry Potter historierne: bilen føles langt større indeni, end den ser ud til udenpå. Det vides ikke om Kia har benyttet sig af optiske illusioner på en eller anden måde, men uanset hvad, så er det noget der virker.

Kører man lidt i bilen er det tydeligt, at den ikke fylder mere på vejen end den ser ud til. Så her er der ikke umiddelbart nogen illusioner at komme efter. Men indvendigt er der altså stadig rigeligt med plads: der er endda et bagagerum på hele 255 liter. KIA har altså formået at gøre det umulige, og det er vi glade for!